Over ons

Na zijn aankomst in Nederland in 2018 kwam Mohamed er al snel achter dat een baan vinden niet gemakkelijk was. Aan zijn ervaring lag het niet; met ruim tien jaar werkervaring als operationeel manager bij Emirates Airline was hij gewend om met meer dan 70 verschillende nationaliteiten te werken. Daarnaast had hij al ervaring opgedaan in klantcontact en logistiek.

Gelukkig is hij niet het type dat zich snel uit het veld laat slaan. Hij zag een kans voor de Egyptische agrarische markt en startte in 2019 een VOF waarmee hij als tussenpersoon vers fruit van Egypte naar West-Europa bracht . In de drie jaar dat de VOF actief was, heeft hij succes behaald met de import en export van fruit, meerspecifiek aardbeien. Vier jaar later heeft hij een mooi netwerk opgebouwd en de reputatie van een integere professional die op een transparante manier zaken doet.

Dit succes zorgde voor grotere dromen. In 2022 is Mohamed met een klein team Uniproducers gestart. Een serieus bedrijf, met de potentie om een nog groter netwerk van producenten en afnemers te realiseren. Op dit moment biedt Uniproducers een groot assortiment zacht en bevroren fruit. De afgelopen 4 jaar hebben laten zien dat er nog veel kansen liggen voor de telers uit het Midden Oosten en de samenwerking met Europa.

Wat wij willen betekenen

In het Midden-Oosten en Afrika wordt het zijn van boer steeds lastiger. De hoge landbouwkosten en schaarse inkomsten zorgen ervoor dat er weinig in de industrie wordt geïnvesteerd. Hier willen we graag ons steentje bijdragen. We doen dit door middel van een samenwerking die resulteert in kennis delen, procesoptimalisatie, heldere communicatie en een eerlijke en snelle betaling.

Boeren slaan de handen in één om samen met ons te ondernemen, zo ontstaat er een collectieve manier van werken. Dit is een grote verandering ten opzichte van de huidige manier van werken. Van individuele boeren naar een collectief dat zich samen inzet voor een betere landbouwindustrie voor iedereen.

Wij weten dat er binnen de branche een reputatie bestaat over zakendoen in en met het Midden-Oosten en Afrika, specifiek Egypte. Ook daar willen we een postieve verandering in brengen. Collectief samenwerken draagt daar aan bij. Door onze jarenlange ervaring en eigen achtergrond in zowel het Midden-Oosten, Afrika en Europa, zijn wij dé partner om een brug te slaan en te zorgen voor:

 

Visie voor de toekomst

Helaas zijn er nog niet overal gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Zo ook in het Midden-Oosten en Afrika. Binnen de agrarische sector willen wij hier verandering in brengen. Door middel van trainingen en samenwerkingen met de telers, willen wij ook vrouwen binnen deze sector een goede kans bieden.

Afspraak = Afspraak

Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Wij staan voor duidelijke afspraken en een transparante supplychain. Voor zowel onze leveranciers als afnemers geldt: afspraak = afspraak.

Eerlijke prijzen

Om innovatie te stimuleren en ervoor te zorgen dat het loont om boer te zijn, zorgen wij ervoor dat de telers eerlijke prijzen voor hun producten ontvangen. Alsook een snelle betaling na levering van hun product.

Multiculturele achtergrond

Wij weten dat er binnen de branche een reputatie bestaat over het zakendoen met telers en exporteurs in het Midden-Oosten en Afrika, specifiek Egypte. Door onze jarenlange ervaring en eigen achtergrond in zowel het Midden-Oosten, Afrika als Europa, zijn wij dé partner om een brug te slaan tussen beide regios.

Voedselveiligheid & inspecties

Wij doen doorlopend kwaliteitscontroles bij de telers, zo zorgen wij ervoor dat je een kwaliteitsproduct krijgt dat aan alle Europese standaarden voldoet.

Langetermijnrelaties

Ons bedrijf is in de basis een familiebedrijf mét de bijbehorende cultuur van korte lijnen en een open communicatie. We hebben goede controle over de supply chain en een manier van samenwerken die gefocust is op de lange termijn.

Ons team

Mohamed Osman

Founder & Partner

Mohamed is initiatiefnemer en visionair van Uniproducers. Het is zijn visie en ervaring die het bedrijf uniek maken. Hij is zelf dagelijks in het bedrijf bezig met zowel sales en marketing als projectmanagement, import en export.

Suzan van Klink

Co-founder & Partner

Suzan en Mohamed zijn beide bevlogen en maatschappelijk betrokken types, ze hadden daardoor direct een klik. Met haar investering en knowhow op het gebied van startups heeft ze ervoor gezorgd dat het bedrijf een echte kick-start kreeg. Daarnaast ondersteunt ze Uniproducers als adviseur.

Producten

Onze producten bestaan onder andere uit zacht fruit, bevroren fruit, groentes en bevroren groentes.